ShirtsponsorNieuwsVandaag jarig

Jacob Staats
Nieuws
WEDSTRIJDEN

Registratie van bezoekers verplicht!
1-9-2020
 
Vanaf nu moet je online je bezoek aan onze club registreren. Dit is verplicht voor alle ouders, begeleiders en publiek in het kader van de Corona aanpak.

Via de link: https://www.hcdehondsrug.nl/registratie of de bijgevoegde QR-code kun je eenvoudig je bezoek registreren. Na 14 dagen wordt je registratie automatisch verwijderd.

Spelers en trainers worden via de reguliere registratie van trainingen en wedstrijdformulieren al geregistreerd, dus die hoeven dit niet te doen.
 


Bijlage: poster registratie bezoekers hc de hondsrug.pdf

Corona-maatregelen
30-8-2020
 
Let op dit bericht is aangepast i.v.m. strengere maatregelen van de Rijksoverheid op 28 september 2020 en het aangepaste protocol van de KNHB op 29 september 2020.

Als hockeyclub zijn we natuurlijk blij dat we onze sport kunnen beoefenen. Laten we er samen voor zorgen dat we dit ook kunnen blijven doen. Dat kan alleen als we ons aan alle regels houden.

In dit bericht staan alle regels die we op onze club hanteren.

Lees dit goed door en spreek elkaar aan op het naleven ervan.

De basisregels
 1. Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen. Pas als je een negatieve uitslag van de test hebt ontvangen en vrij bent van klachten mag je weer op de club komen om te spelen, trainen, maar ook om te kijken.
 2. We houden 1,5 meter afstand.

Vervoer
 1. Het gebruik van mondkapjes is vanaf de C-teams verplicht.
 2. Bij de F, E en D-teams beslist de bestuurder.
 3. Er mogen maximaal 2 spelers op de achterbank van een auto vervoerd worden.

Kleedkamers
 1. De kleedkamers (en dus ook de douches) zijn gesloten. 
 2. Alleen op zondag mogen de spelers van heren 1 en hun bezoekers gebruik maken van de 2 kleedkamers en de douches.
 3. Er mogen dan maximaal 3 personen tegelijk in een kleedkamer zijn.

Registratie van aanwezigheid op de club via web site
Om contactonderzoek te kunnen ondersteunen moeten alle bezoekers van bezoekende teams zich registeren. Dat gaat online via https://www.hcdehondsrug.nl/registratie.

Trainingen
 • Spelers en trainers hoeven zich voor de trainingen niet te registeren. We gaan er vanuit dat als je niet komt, je trainer hiervan op de hoogte is.
 • Ouders en andere bezoekers zijn tijdens de trainingen op het complex niet toegestaan.
 • Per training zal via de coaches aan één ouder gevraagd worden om als "Corona verantwoordelijke" tijdens de training aanwezig te zijn.

Wedstrijden
 • Aanwezigheid van alle spelers wordt door de coaches van beide teams VOOR aanvang van de wedstrijd via het wedstrijdformulier geregistreerd. 
 • De scheidsrechters wordt gevraagd dit te controleren.
 • De scheidsrechters mogen de wedstrijd pas beginnen als alle spelers op het wedstrijdformulier zijn ingevuld.
 • Coaches en begeleiders dienen zich via de website te registreren.
 • Onder begeleiders worden ook gerekend ouders van bezoekende teams die rijden (maximaal 5 per bezoekend team).
 • Er zijn tot nader bericht geen ouders (met uitzondering van maximaal 5 ouders van bezoekende teams die rijden) en publiek meer toegestaan op het complex.

Langs en op het veld (jnclusief verplichte looproute)
 1. We hebben weer de verplichte looproute (zie kaartje):
  • Ingang van het complex: via het "normale" hek rechts van de Zwet;
  • Uitgang van het complex is weer via het hek aan de zijkant, bij het zandpad;
  • Het veld mag alleen via het hekje aan de rechterkant betreden worden (gezien vanuit het clubhuis).
  • Via het hekje aan linkerkant mag je het veld verlaten.
 2. Op het veld mogen alleen spelers, trainers, coaches en scheidsrechters komen.
 3. Publiek, ouders (met uitzondering van 5 ouders van bezoekende teams die rijden) en andere mensen mogen het complex niet meer betreden.
 4. In de dugouts mogen maximaal 3 personen van 18+ plaats nemen. Voor kinderen geldt dit niet, maar ook daar dient wel minimaal 1,5 meter afstand tot volwassen coaches en trainers te worden gehouden.
 5. De overige spelers, coaches en begeleiding (maximaal 5 rijders van het bezoekende team) dienen langs het hek een plekje te zoeken en ook daar altijd de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Kantine/clubhuis
 1. Het clubhuis/kantine is vanaf heden gesloten.
 2. Op wedstrijddagen zal er wel een "bardienst" worden ingepland. Deze bardienst zal optreden als "Corona verantwoordelijke" en tevens een kan koffie en een kan thee voor de rijders van bezoekende teams buiten op de veranda klaar zetten. Het clubhuis mag alleen door de Corona verantwoordelijke betreden worden om de koffie/thee te zetten.
 3. Tijdens trainingen en wedstrijden zal er altijd iemand met een sleutel aanwezig zijn om eventueel ijs of een verbanddoos te kunnen pakken.

Extra strafcorner maskers
Alle teams krijgen extra strafcorner maskers. Deze dienen ze zelf schoon te maken. We raden aan per wedstrijd even de namen op het masker te zetten. En het is nog beter als iedereen zijn eigen masker blijft gebruiken, schoonmaakt en mee naar huis neemt (en bij de volgende wedstrijd weer meenemen).

Tot slot geldt dat de door de club aangewezen Corona verantwoordelijke, trainers & coaches en bestuursleden ten alle tijden gerechtigd zijn mensen die zich niet aan de regels houden weg te sturen.

We snappen dat dit best veel regels zijn, maar we hopen dat we hiermee kunnen blijven hockeyen en alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Het bestuur van HC de Hondsrug