ShirtsponsorNieuwsVandaag jarig

Bella Brandenburg
Romme van 't Hoenderdaal
Veteranenteam HC De Hondsrug naar NK
9-5-2022
Veteranenteam HC De Hondsrug naar NK
Hockeykleinduimpje uit Zuidlaren neemt het op tegen megaclubs

Het 35+ team van Hockeyclub De Hondsrug uit Zuidlaren viert aanstaande zondag het kampioenschap in de hoofdklasse en maakt zich op voor het Nederlands Kampioenschap. De ploeg werd twee weken eerder kampioen doordat de directe concurrent punten liet liggen in een inhaalwedstrijd. Om 11 uur speelt de formatie op het blauwe veld aan De Klencke tegen Meppel, daarna vieren ze het kampioenschap met koud bier en heet vlees van de barbecue.

Nu worden de bussen geboekt voor 19 juni, wanneer in Tilburg de kampioenen van alle districten tegen elkaar strijden om het Nederlands Kampioenschap. Wie de tegenstanders worden, is nog niet duidelijk. Alleen De Hondsrug is al zeker. In andere districten vechten ze nog om de laatste plekken. De Zuidlarense hockeyclub heeft 1 veld en 1 35-plus team, terwijl mogelijke tegenstanders als Bloemendaal, Klein Zwitserland of Oranje-Rood, 6,7,8 velden hebben, duizenden leden en soms meer dan tien 35-plus teams. 

Eerste tik
De zegetocht van de rode machine begon tijdens een intensief voorbereidingsweekend in Valencia. Daar werd het syteem van de pivoterende kerstboom met hangende ballen voor het eerst getest op Spaanse tegenstanders. De week erna was de openingswedstrijd tegen aartsvijand QuickStick uit Heerenveen. Het bleek dat de Friezen hun sticks minder snel konden bewegen dan de clubnaam doet vermoeden. De 3 punten gingen onder de snelbinder mee terug de Hondsrug op. Aanvoerder Erik de Wiljes analyseerde de wedstrijd als volgt: "Tsja, ik was dus nog in Valencia, maar ik hoorde dat het een prima pot hockey was.”

Winstwaarschuwing
Daarna is het kampioenschap nooit echt in gevaar geweest. Voor de winterstop werden de vlugge stickjes een tweede maal aan de zegekar gebonden. Zo keek aanvoerder De Wiljes tijdens de kerstdis tevreden terug op de eerste seizoenshelft: "Maar,” zo waarschuwde hij, "als je de kalkoen te lang in de oven doet, wordt hij droog.”

Vier plus vier
Na de winterstop werd het laatste sprankje Heerenveense hoop de grond in gedrukt met een achtklapper tegen Meppel. Aanvoerder Erik de Wiljes, sloeg na afloop van deze monsterzege de spijker op z’n kop: "Meppel is eigenlijk meer Overijssel dan Drenthe.” De platte kar kon vast de schuur uit. Een paar weken later kon de kar zijn rondje maken.

Hallelujah
15 mei zal het driedubbel feest worden. Niet alleen vanwege het zojuist behaalde kampioenschap, maar ook omdat het team viert dat het de twee seizoenen ervoor ook kampioen had moeten worden. Vanwege corona werden beide jaren de competities voortijdig stilgelegd. Beide keren stond De Hondsrug op het moment van stilleggen bovenaan. De Wiljes verwacht een extatische ontlading. Wat dat betreft is het net als bij het uitstellen van elk ander genot, aldus de aanvoerder: "Ik ga altijd zingend de kerk in.”

Publiek is van harte welkom op zondag 15 mei om 11:00 uur aan De Klencke in Zuidlaren.
 
 

terug naar vorige scherm

Hoofdsponsoren

Uitslagen

JA1MIX GHHC Groningen JA3 5-4
JC1 Sneeker Mixed Hockey Club JC1 0-6
JD1MIX GHBS JD1 1-11
MA1 Sneeker Mixed Hockey Club MA1 3-8
MB1 H.V.A. MB3 0-7
MB2 Winschoten (Winschoten) MB1 5-1
MC1 MHC Daring-Veendam MC1 2-0

Teams

 

Wedstrijden quicklinks

Scheidsrechters

Agenda

za 09  Familietoernooi
za 27  Veld uitgeleend voor
  hele agenda